Dirigenten Barbara Hannigan förlänger sitt uppdrag som förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker (som hon haft sedan 2019). Samarbetet fortsätter därmed efter 2023-24 med ytterligare tre säsonger. 

Den kanadensiska sopranen och dirigenten Barbara Hannigan har blivit en stor favorit hos den svenska publiken, samtidigt som hon de senaste åren etablerat sig som en av världens mest eftertraktade dirigenter och artister på den klassiska scenen. 

– Jag är fantastiskt glad över att fortsätta mitt samarbete med Göteborgs Symfoniker, säger Barbara Hannigan enligt ett pressmeddelande. Vi har haft så många spännande och inspirerande konserter under de senaste åren, och jag vet att det kommer att bli många fler!

Chefsdirigenten avslutar 

Göteborgs Symfonikers chefsdirigent Santtu-Matias Rouvali låter säsongen 2024-2025 bli den sista. Han vill ägna sig mer åt att gästdirigera andra orkestrar samt att få mer tid med familjen hemma i Tampere. Rouvali har varit orkesterns chefsdirigent sedan 2017. Framöver ser både dirigent och orkester fram emot ett rikt samarbete.Foto: Marco Borggreve

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.