Lördagen den 9 december, från klockan 16.00 till 22.45 firar XI Stockholm Early Music Festival Christmas Edition 2023 med en fullmatad eftermiddag och kväll av internationella tidig musik-konserter i Tyska kyrkan, S:ta Gertruds kyrka, på Svartmangatan i Gamla Stan, Stockholm.

Redan kl 12.15 tjuvstartar dock festivalen och barnen får roa sig i föreställningen Häxorna, en ny skapelse av sångerskan Christina Larsson Malmberg och gambisten Nora Roll.

Julasongh

Den svenska vokalkvartetten VOXMia Edvardson, Amanda Flodin, Tore Sunesson och Matts Johansson – fortsätter festivalen med kavalkaden Julasongh – en värld av folkliga koraler, gregorianska sånger, engelska madrigaler och en mässa av William Byrd. Från Armenien bjuder Arsen Petrosyan Quartet på sekelgamla julsånger, traditionella folklåtar och danser, samt psalmer och hymner.

Lördagens huvudkonsert Lyssna, lyssna, hör hit! – julbarock från Latinamerika lockar med värmande jultoner tvärs över Atlanten. Ensemblen Música Temprana från Amsterdam sjunger och spelar vaggvisor och dansanta villancicos från Peru, Bolivia, Mexico och Ecuador.

Early Late Night på madrass

Nattugglor kan avsluta konsertdagen från kl 22:45 i horisontalläge på Early Late Night Concert och på en skön madrass i kyrkbänkten lyssna och njuta Julorgeln som trakteras av organisten Johannes Landgren. Såväl i Johann Sebastian Bachs julkoraler som i Arvo Pärts tidlösa tonspråk hörs både jubel och det pastorala.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.