Konserten med KMH Symfoniorkester är visserligen fullbokad. Men det finns fortfarande chans till plats för dem som köar någon timme före konserten.

Fredagen den 17 november 2023 framförs i Kungasalen på KMH (Valhallavägen 105, Stockholm) två häftiga verk av Dmitrij Sjostakovitj: Cellokonsert nr 1 från 1959 med Lavinia Scarpelli som solist och Symfoni nr 10 som framfördes första gången 1953.

Enligt en professionell musiker och musikpedagog som fanns på plats under veckans repetitioner låter det sensationellt bra. Fullt i klass med, eller till och med över, vad mången svensk orkester idag kan prestera.

KMH Symfoniorkester dirigeras av studentdirigenten Carl Nilsen samt av Kungl. Filharmonikernas chefsdirigent Ryan Bancroft.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.