På den irländska dagen Halloween kommer 2023 års priser från Nordiska rådet att utdelas i Oslo operahus, Operaen, med en direktsänd prisgala. Trick or treat? vid Nordiska rådets session för musikpris, miljöpris, filmpris, barn- och ungdomslitteraturpris samt litteraturpris.

2023 är det musikutövarna som ska premieras. Tretton artister, grupper och ensembler är nominerade. De representerar ett brett spektrum av genrer från klassisk musik, jazz och folkmusik till samtida konstmusik och experimenterande rock och pop.

På scenen uppträder den samiska/norska artisten Kajsa Balto och Nasjonalballeten UNG och bland prisutdelarna ses det norska kronprinsessparet, skådespelaren Maria Bonnevie, och Norges kulturminister Lubna Jaffery.

Från Sverige är ensemblen Norrbotten Neo samt musikern/kompositören med mera Johan Lindström de från Sverige nominerade.

Här ser du samtliga nordiska nominerade

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.