Stim, Svenska tonsättares internationella musikbyrå, startade den 6 oktober 1923.

När Stim nu fyller 100 år vill man fira det med att donera 100 gitarrer till folkbibliotek runt om i Sverige, gitarrer som vem som helst kan låna hem. Stim ser det som en investering i ett fortsatt svenskt musikliv och som en satsning på nästa generations musikskapare.

Målet med de 100 gitarrerna till bibliotek runt om i landet är att man oavsett ekonomiska förutsättningar ska kunna ta hem och prova på ett musikinstrument, som en ingång till ett liv fyllt av musik. Stim kommer under hösten att öppna för bibliotek att ansöka om att delta i satsningen.


– Vårt uppdrag är att bidra till en mångfald av musikaliska uttryck och återväxt av nya musikskapare. Vi har 100 års erfarenhet att stödja musikskapare genom deras karriärer med insatser som till exempel stipendier, utbildningar och riktade stöd, och det kommer vi att göra i 100 år till, säger Carina Brorman, ordförande för Stim.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.