I Helsingborg blir det höstens första After Work-konsert med ”en av vår tids mest framstående musikaliska folkbildare: violinisten Malin Broman – sommarpratare, konsertmästare, skapare av virala videor, konstnärlig ledare och solist på världsscenen” för att citera nyhetsbrevet från stadens konserthus.

Helsingborgs Symfoniorkester startar den 20 september med säkra kort: Johannes Brahms Violinkonsert i d-moll från 1878, med Malin Broman som spelande ledare. Efter konserten blir det annan musik i form av After Jazz i pianobaren i Markelius.

Lördagen den 23 september återkommer Brahms violinkonsert, kompletterad med britten Thomas Adès Three Studies from Couperin samt ett uruppförande av Britta Byströms verk A Walk to Brahms (hon har tidigare gjort promenader med bland annat Schubert, Kungsbacka Pianotrio, Mozart och Beethoven).

Det här programmet med orkestern och Malin Broman framförs även i Halmstad den 22/9 och Växjö den 24/9.

Håll i hatten

Hur resten av säsongen med Helsingborgs Symfoniorkester, och orkesterns alla dirigenter, utvecklar sig kommer iMusiken snart att redovisa. Så håll i hatten …LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.