Det är få musiker förunnat att kunna ge konserter hemma i sin trädgård. Men sopransaxofonisten Anders Paulsson är en av dem. För fjärde säsongen anordnar han i juli och augusti 2023 musikevenemang kring sitt hus på Sjögrundsvägen ute på Ingarö, intill Nämdöfjärden.

Musikutbudet är som vanlig varierat. Det börjar med Svenska Lyxorkestern den 23 juli, dvs Jan Bengtsson, soloflöjtist i Kungliga Filharmonikerna, Anders Forslund, bas, Hans Gardemar, dragspel och Peter Gardemar, violin.

Den 6 augusti blir det Garden Concert med operaklassiker i skärgårdsmiljö: Susanna Andersson, sopran, Per-Håkan Precht, tenor, och Majsan Dahling, piano.

Den 13 augusti är konsertvärden själv i full fart med Pleiades Saxophone Quartet. Det blir musik av Bob Mintzer (amerikansk jazzsaxofonist och kompositör), Alfred Descenclos (fransk kompositör 1912–1971) och Claude Debussy (fransk, impressionistisk kompositör 1862–1918). Saxofonkvartetten består av Anders Paulsson, sopransax, Per Friman, altsax, Ulf Tilly, tenorsax, och Sebastian Fjellheim, barytonsax.

Sveriges nya jazzdrottning, Amanda Ginsburg, gästar den 19 augusti i seriens avslutningskonsert. Med sig har hon Filip Ekestubbe, keyboard, Martin Höper, bas, och Jonas Bäckman, trummor.


Mer info och biljetter

Bilden överst: Svenska LyxorkesternLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.