Vi har vant oss vid att merparten av landets festivalarrangörer gärna väljer att prova nytt och annorlunda till sina sommarkonserter. Lite mer udda, lite mer av sällan hörd musik än vad som brukar bli i konsertinstitutionernas säsongsutbud.

En sommarfestival helt fri från överraskningar är Öland Chamber Festival, som pågår mellan den 21 och 20 juli och som avhålls på Annas Farm i Husvalla, Borgholm. Festivalen arrangeras i samarbete med Länsmusiken i Kalmar län. Här presenteras enbart det traditionella:

Frédéric Chopin (Ballade No. 1), Franz Liszt (Sonata i h-moll), Sergej Rachmaninoff (Sonata No. 2), George Gershwin (Rhapsody in Blue), Robert Schumann (Pianokvartett Op. 47), Antonín Dvořák (Pianokvintett No 2), Wolfgang Amadeus Mozart (Stråkkvartett No 4), Felix Mendelssohn (Stråkkvartett No 2),

Medverkande musiker, där de flesta är i trettioårsåldern:
Mélodie Zhao, piano, Katarzyna Szydlowska och Colin Scobie, violin, Vladimir Percevic och Cara Corteze, viola, Sabina Sandri-Olsson och Zéphyrin Rey-Bellet, cello.

Det enda originella med denna festival synes vara konsertlokalen: en lada med vedträn staplade i fonden.


Bilden: Mélodie Zhao (f. 1994) från SchweizLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.