Den offensiva och avancerade pianistutbildningen vid Ingesund Piano Center i Arvika fortsätter att ösa på med ett ymnigt konsertutbud. Nu vankas en pianomusikserie med mycket nordisk musik. Vid fem konserter i maj och juni framförs pianomusik som ganska sällan får plats på de vanliga konsertscenerna.

Nordens fem länder kommer att presenteras individuellt av fem nordiska konsertpianister som är Artists in residence vid Ingesund Piano Center. Pianisterna inte bara spelar, de presenterar också sitt land och de tonsättare de valt. Det sker vid en lunchkonsert på Rackstadmuseet i Arvika och vid två dubblerade kvällskonserter på Hillringsbergs herrgård i Glava strax utanför Arvika.

Torsdagen den 4 maj kl 18.00 & 19.00:
Kristian Riisager presenterar Danmark i ett program med verk av Carl Nielsen. Det blir även musik av Sergej Rachmaninov.
Norge presenteras av Nikita Khnykin i ett program med musik av Geirr Tveitt och Harald Sæverud, som kompletteras med musik av och Sergej Prokofjev.

Torsdagen den 18 maj kl 18.00 & 19.00:
Sebastian Iivonen spelar musik från Sverige, Frösöblomster av Wilhelm Peterson-Berger. Dessutom Preludium & Fuga, Mozart sonat, av Dimitri Sjostakovitj, Nocturne av Frederic Chopin och Isaac Albeniz El Albaicín.
Tatu Eskelinen framför musik från Finland: Jean Sibelius, 6 Impromptus op. 5.

Torsdagen den 1 juni kl 11.30 på Rackstadmuseet:
Astri Aareskjold spelar musik av isländska Hafliði Hallgrimsson: 10 Pieces for piano. Dessutom
Prélude, Choral et Fugue av César Franck.


Mer info här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.