Det blir rekordmånga deltagare när The European Brass Band Championships ska avgöras i Malmö och Lund den 25 april – 7 maj 2023. 32 brassband och cirka 1,000 musiker från 16 länder kommer att delta i tävlingarna.  

Arenan för brassbandstävlingarma är Malmö Live Konserthus, medan solisttävlingen äger rum på Palladium Malmö. Tävlingarna arrangeras av föreningen Brassmusik Skåne i samarbete med European Brass Band Association, Musik i Syd och Malmö Live Konserthus.

Årets hedersambassadör är världskände trumpetaren Håkan Hardenberger (som ju även är professor vid Musikhögskolan i Malmö).

Uruppföranden

Utöver tävlingarna arrangeras en rad konserter: lunchkonserter i Allhelgonakyrkan i Lund samt konserter i S:t Petri kyrka och S:t Johannes kyrka i Malmö.

Den 1 maj ges en konsert i S:t Petri kyrka med Lunds brassband och Petri Sångare där blåsare möter kör. Bland annat medtvå uruppföranden: Trumpets Blow för kör och brassband av Ola Salo och The Bell Tolls för brassband av Britta Byström.

Youth Brass Band

I samband med EM-tävlingarna skapas även European Youth Brass Band, som består av unga musiker under 21 år och som har valts ut i respektive medverkande länder. Orkestern repeterar under en veckas tid för att sedan medverka vid de större arrangemangen under tävlingen.

Mer om deltagande brassband och konserter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.