Det blir rekordmånga deltagare när The European Brass Band Championships ska avgöras i Malmö och Lund den 25 april – 7 maj 2023. 32 brassband och cirka 1,000 musiker från 16 länder kommer att delta i tävlingarna.  

Arenan för brassbandstävlingarma är Malmö Live Konserthus, medan solisttävlingen äger rum på Palladium Malmö. Tävlingarna arrangeras av föreningen Brassmusik Skåne i samarbete med European Brass Band Association, Musik i Syd och Malmö Live Konserthus.

Årets hedersambassadör är världskände trumpetaren Håkan Hardenberger (som ju även är professor vid Musikhögskolan i Malmö).

Uruppföranden

Utöver tävlingarna arrangeras en rad konserter: lunchkonserter i Allhelgonakyrkan i Lund samt konserter i S:t Petri kyrka och S:t Johannes kyrka i Malmö.

Den 1 maj ges en konsert i S:t Petri kyrka med Lunds brassband och Petri Sångare där blåsare möter kör. Bland annat medtvå uruppföranden: Trumpets Blow för kör och brassband av Ola Salo och The Bell Tolls för brassband av Britta Byström.

Youth Brass Band

I samband med EM-tävlingarna skapas även European Youth Brass Band, som består av unga musiker under 21 år och som har valts ut i respektive medverkande länder. Orkestern repeterar under en veckas tid för att sedan medverka vid de större arrangemangen under tävlingen.

Mer om deltagande brassband och konserter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.