Den unge, tyske dirigenten Christian Reif har utsetts till chefsdirigent för Gävle Symfoniorkester med start säsongen 2023/24. Han efterträder spanjoren Jaime Martin, vars kontrakt med orkestern avslutades våren 2022.

Reifs första konsert som tillträdande chefsdirigent blir den 11 maj 2023 med ett program av Franz Berwalds Bayaderen-Fest, pianokonserten av Clara Schumann (med Alexandra Dariescu som solist) och Wolfgang Amadeus Mozarts Symfoni nr 41, Jupiter.

Christian Reif kommenterar utnämningen:
– Ända från den första veckan som vi gjorde musik tillsammans (i december 2021) fick vi omedelbar kontakt och allt kändes naturligt. Så spännande att nu bli utsedd till nästa chefsdirigent för Gävle Symfoniorkester. Orkesterns flexibilitet och förmågan att ta musikaliska risker är något jag alltid har tyckt om med den här orkestern, och musikerna har har gett mig mig inspiration tillbaka.

Christian Reif är en dirigent med en tydlig passion att utforska olika musikgenrer. Han har dirigerat några av världens mest ansedda orkestrar, exempelvis San Francisco Symphony, Netherlands Radio Philharmonic Orchestra, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Münchner Rundfunkorchester.


Foto: Simon Pauly


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.