Swedish Philharmonia ger sig iväg på en tvåveckorsturné till Storbritannien i mars och fyller ut konsertprogrammet med svensk musik.

Det blir Bo Linde och hans opus 14, En munter uvertyr, ett stycke musik från 1954 på drygt 6 minuter. Resten av programmet består av Edvard Grieg (Peer Gynt-svit nr 1 från 1888/91), Aram Khachaturian (Violinkonsert d-moll från 1940), Pjotr Tjajkovskij (Violinkonsert från 1878) samt Jean Sibelius (Symfoni nr 2 från 1901/02).

Swedish Philharmonia?

Det är alltså Gävle Symfoniorkester som kallar sig så när de gör turnéer utomlands. Med sig på resan och tio konserter har de orkesterns förre chefsdirigent Jaïme Martin och den serbiske violinisten Nemanja Radulović.

Turnén börjar den 15 mars i Cheltenham och forstätter sedan till Guildford (16 mars), Coventry (17 mars), Edinburgh (19 mars), Cambride (22 mars), Hull (23 mars), London (24 mars), Basingstoke (25 mars), Norwich (26 mars), samt Croydon (17 mars).

Före avfärd, den 9 mars, ger orkestern ett smakprov på turnérepertoaren vid en konsert i Gävle Konserthus.


Bilden: Till En munter uvertyr gjorde Bo Lindes bror Stig Linde en illustration. Tanken var att den skulle tryckas, men så blev det inte.
Från KMA:s biografi om Bo Linde av Göran Persson.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.