I november 2022 förlängde chefsdirigenten för Västerås SinfoniettaSimon Crawford-Phillips – sitt uppdrag med ytterligare tre år. Kontraktet som konstnärlig rådgivare och chefsdirigent sträcker sig nu fram till våren 2026.

Pianisten/dirigenten Simon Crawford-Phillips kom till Västerås Sinfonietta 2017.

Partner-artister under tre år

I början av mars presenterar sinfoniettan och Västmanlandsmusikens konstnärlige chef Rikard Gateau ett helt nytt sätt att knyta viktiga artister till sig.

Man inleder ett treårigt samarbete med fyra olika musikprofiler i något som kallas artistiska partners. Det är jazzmusikern och arrangören Magnus Lindgren (SWE), violinisten och ensembleledaren Lorenza Borrani (ITA), tonsättaren Benjamin Staern (SWE), samt dirigenten Jessica Cottis (AUS/GBR).

Man vill med detta skapa en längre relation med musikerna och tonsättaren och att det får uppstå nya kombinationer i olika samarbeten.

Framförhållning

– Under åren när jag har bokat gästartister dyker det ibland upp sådana som vi gillar lite extra, som fastnar. Med tre års inplanerade framträdanden ger det oss mer framförhållning, säger Rikard Gateau

Förhoppningen är även att det här kan vara ett sätt för orkestern att utvecklas och att knyta personer till verksamheten som blir ett slags ambassadörer för Västerås Sinfonietta.

Foto: Crawford-Phillips – Jonas Bilberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.