Festivalen Stockholm Early Music Festival har numer sin fasta året-runt-scen i Musikaliska vid Nybroviken, Stockholm. Förr om åren har festivalen för tidig musik presenterats i juni. Men nu är det även profilerade konserter tidigare och senare på året. Det startar redan tidigt i februari.

Den 5 februari kommer den schweiziska ensemblen Voces Suaves med renässansens och barockens mästerverk.
Vokalmusik av Heinrich Schütz, Johan Hermann Schein och Samuel Scheidt finns med i programmet.

Åtta proffssångare

Voces Suaves, som grundades 2012 av Tobias Wicky, har av en kärna av åtta professionella sångare av vilka de flesta har en koppling till Schola Cantorum Basiliensis. Ensemblens besättning varierar beroende på program. Instrumentalister inkorporeras vid behov.

Repertoaren innehåller ett brett urval av italienska madrigaler, verk från den tidiga tyska barocken och större italienska oratorier och mässor. I planeringen av programmen är man noga med att inkludera verk av bortglömda kompositörer, som Stefano Bernardi, Giaches De Wert och Giovanni Croce, vid sidan av de välkända mästarna.

Sedan 2015 har olika inspelningar av Voces Suaves släppts på skivbolagen claves, Ambronay éditions, Arcana (Outhere Music) och Deutsche Harmonia Mundi och belönats med internationella priser (inklusive Diapason découverte, Choc de Classica).

Mer tidig musik under våren

Detta kommer att låta i Musikaliska framöver:

5 mars – Skrattade tårar
Federico Fiorio, sopranist & La Florida Capella (IT)

11 mars – Bacho Continuo – The Power of Darkness (3 baskantater av J S Bach)
Staffan Liljas, bas & barockensemble (SE)
Valand, Göteborg. I samarbete med Sweden Festivals.

21 mars.– EARLY MUSIC DAY: Bacho Continuo – The Power of Darkness
Staffan Liljas, bas & barockensemble (SE)

2 april – Nordic Ale House Sessions
Barokksolistene (NO)

28 april – ¡Flesta barroca latina!
Ensemble Villancico (SE)LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.