Från en hyra på 4 miljoner kronor till 6 miljoner kronor per år; och då ingår inte el och vatten, anar vi. Men Statens Fastighetsverk tycker det är skälig hyra för Musikaliska Kvarteret vid Nybrokajen i Stockholm. Detta utan att på något sätt ändra eller anpassa lokalerna så att de fungerar för en modern konsert- och evenemangsverksamhet.

Det handlar om Sveriges äldsta konserthus och som i stora salen har Stockholms bästa akustik för alla upplugged framföranden, vokalt som instrumentalt.

En legendarisk lokal, alltifrån den första Nobelprisudelningen 1901 till dagens livekonserter och skivinspelningar.

Region Stockholm och Stockholms stad vill ha besked

Region Stockholm och Stockholms stad uppmanar kulturministern att agera gällande Musikaliska Kvarterets chockhyra.

Ansvarig politiker för kulturfrågor i Region Stockholm, Robert Johansson (S) och Stockholms stads kulturborgarråd, Torun Boucher (V), uppmanar kulturminister Parisa Liljestrand (M) att genast säkerställa ett beslutet att stoppa planen för utveckling av Musikaliska Kvarteret samt att den chockartade hyreshöjningen undanröjs.

I sin skrivelse till kulturministern ser de allvarligt på statens, d v s Regeringens, oförmåga att se vad en plats som Musikaliska Kvarteret kan betyda för det kulturliv som är så centralt för utövarna och publiken i hela Stockholm och landet.


Fastigheten Ladugårdsbron 14, där konserthuset ligger, har genom åren haft olika namn sedan det byggdes 1878: Kongl Musikaliska Akademien, Nybrokajen 11, Musikaliska och numer Musikaliska Kvarteret.

Här finns, förutom stora konsertsalen, lokaler för Kungl Musikaliska Akademien, Blåsarsymfonikerna, Stallet Världens musik och musikerkollektivet Blinda Tigern.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.