Den nye konstnärlige ledaren för Confidencen Opera & Music Festival heter Peter Spissky. Han är konsertmästare i Concert Copenhagen, en ensemble som idag räknas till en av Europas ledande ensembler inom tidig musik. Han är även konstnärlig ledare för Camerata Øresund samt lärare i barockviolin på Musikhögskolan i Malmö och ger master classes runt om i Skandinavien.

– Peter är en exceptionell musiker som med ödmjukhet och tydligt ledarskap lyfter fram sin konstnärliga vision. Jag ser fram emot att tillsammans med honom fortsätta att utveckla festivalen som på spännande och kreativa sätt binder samman konstnärliga uttryck hämtade i och kring barocken, allt med Confidencen som utgångspunkt, säger operans teaterchef och vd Fredrik Forslund.

Adventskonsert den 4 december

Sommaren 2023 slås portarna upp för den femte upplagan av den internationella opera- och musikfestivalen på Confidencen i Ulriksdals slottspark.

Redan på adventskonserten den 4 december 2022 presenterar Peter Spissky höjdpunkter ur nästa sommars festival som äger rum 27/7–20/8 2023.


Foto: Hans Nilsson


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.