GöteborgsOperan har i decennier målmedvetet och noggrant arbetat med hållbarhetsfrågor. Operahuset – med solceller på taket – minskar sitt energibehov varje år, restaurangen är Svanenmärkt sedan 2011 och ledningssystemet certifierat enligt ISO 14001. Inom social hållbarhet drivs initiativ för hållbart arbetsliv, till exempel ”Den hållbara dansaren” och samarbeten med Rädda barnen och andra delar av civilsamhället.

På galan International Opera Awards 2022, som hölls i Teatro Real, Madrid, den 28 november, fick GöteborgsOperan ta emot förstapriset i kategorin Hållbarhet.

Många delaktiga
Christina Björklund och Henning Ruhe.

– Engagemanget för hållbarhetsfrågor löper genom hela vår organisation, så vi är många som delar på glädjen och stoltheten i dag, säger Christina Björklund, vd på GöteborgsOperan.

– Konsten är en vital del av våra liv och ständigt en spegel av världen omkring oss. När vår planet står inför utmaningar är hållbara arbetsmetoder avgörande för att säkerställa att vår konst ska få fortsätta att blomstra och möta ny publik även i framtiden, kommenterar Henning Ruhe, konstnärlig chef för opera/drama vid GöteborgsOperan.


Övriga nominerade i kategorin Sustainaibility var Glyndebourne, Culture for the Future (Dresden), ENO (English National Opera, London) och La Monnaie & Opéra de Lyon.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.