Chick Corea, 1941–2021

Klarinettisten Magnus Holmander har tagit sig an ett antal Children’s Songs från 1983, komponerade av den legendariske jazzpianisten Chick Corea. Korta sånger med enkla temata, som Corea utvecklade på ett 20-tal skivspår:

– Music that portrays simplicity as beauty, as exemplified by the Spirit of a child, förklarade Corea.

Magnus Holmander har nu arrangerat fem av dessa sånger för sitt eget instrument, klarinetten, som blivit en EP som släpps den 11 november. Magnus spelar samtliga stämmor.

Experimentell nyfikenhet

– Mitt artisteri bygger på att hela tiden testa nya saker. För mig var det en självklarhet att spela in något som aldrig har släppts för klarinett tidigare, säger Magnus.

Magnus Holmander. Foto: Nadja Sjöström

Magnus Holmander har skapat sin egen nisch på den klassiska musikscenen. Hans experimentella nyfikenhet som musiker, magiker och videokreatör har lett till framträdanden i Europas största konserthus – bland andra Het Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien, Elbphilharmonie i Hamburg, Royal Festival Hall i London, Palau de la Musica i Barcelona och Cité de la Musique i Paris.

Instrumentkollegan Martin Fröst beskriver Holmander som ”en av de mest fullfjädrade klarinettisterna i Sverige idag”.


2019 blev Magnus Holmander förste vinnare av Blåsmusikpriset. Magnus utsågs även till Rising Star 2019-2020 av European Concert Hall Organization (ECHO) och samma år blev han omnämnd i tidskriften Opus som en av de 20 mest inflytelserika musikerna i Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.