I Göteborg finns ett stort kulturstipendium, Stenastiftelsens som i år är på 300,000 kronor. Bland sex stipendiater märks sångerskan Kerstin Avemo (i mitten, översta raden), verksam vid GöteborgsOperan.

Övriga som får kulturstipendiet är dansaren/koreografen Zerjon Abebe, skådespelaren Gizem Kling Erdogan, översättaren Helena Hansson, konstnären Eric Magassa samt konstnären Jelizaveta Suska.

2022 års stipendieutdelning äger rum fredagen 2 december i Göteborg.

Från och med 1996, då Stenastiftelsen grundades, har till och med år 2022 beslut fattats om utdelning av drygt 560 miljoner kronor som stöd till specifika projekt; totalt 161 stipendiater inom kulturområdet, samt 320 masterstipendier som resebidrag.

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur satsar inte bara på talanger inom kulturen. En lika viktig del av stiftelsens verksamhet är de omfattande donationer som genom åren tilldelats olika kulturprojekt, samt flera forskningsprojekt, inte sällan med ”tvärvetenskaplig, disciplinöverskridande inriktning”.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.