Martin Jonsson Tibblin, ordförande i FST, Föreningen Svenska Tonsättare, breddar sina kontaktytor ytterligare och går in som ordförande för Council of Nordic Composers/Nordiska Komponistrådet. Det är är en organisation som arbetar för mer 1,500 kompositörer av klassisk musik, konstmusik, elektroakustisk musik och ljudkonst i Norden. Medlemmarna är tonsättarföreningarna i Island, Norge, Sverige, Finland, Danmark och Färöarna.

Rådet för nordiska tonsättare grundades 1947. Ordförande för rådet har senast varit Þórunn Gréta Sigurðardóttir, ordförande för The Icelandic Society of Composers.

Ett av Nordiska Komponistrådets viktigaste och mest långvariga projekt är festivalen för samtidsmusik Nordic Music Days, som varje år arrangeras i något av de nordiska länderna, senast i Reykjavik i oktober 2022.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.