För sjätte gången kommer Öland Chamber Players festival gå av stapeln i Annas Farm på Öland. Farmen/bondgården ligger i Föra på Öland, några mil norr om Borgholm. Konstnärlig ledare är cellisten Sabina Sandri-Olsson.

Det här året är festivalen arrangerad tillsammans med Camerata Nordica i Oskarshamn.

I trädgård, lada och maskinhall

Sommarfestivalen inleddes med fri-entré-konsert den 18 juli – Upptäck klassiskt – i Annas Trädgård på Husvalla Bygata.

I maskinhallen (nytt för i år) på Annas Farm blir det den 27 juli en konsert med titeln Souvenir de Florence, som då innehåller Pjotr Tjajkovskijs stråksextett op. 70 Souvenir de Florence samt Stråksextett i A-dur Op. 48 av Antonín Dvořák

Medverkande musiker är Cellerina Park, Hanna Helgegren, violin Cédric Robin, Vladimir Percevic, viola, Sabina Sandri-Olsson, Zéphyrin Rey-Bellet, cello.

Den 31 juli en konsert med musiker ur Öland Chamber Players och Camerata Nordica som framför Frédéric Chopin Études op. 10 No. 1 och 12, Nocturne i c-moll och Ballade No. 1, liksom Mazeppa och Ungersk rapsodi av Franz Liszt och slutligen Robert Schumanns Pianokvintett op. 44.

Festivalavslutning blir det den 5 augusti med Stråkoktett i e-moll op. 20 av Felix Mendelssohn och sällan framförda Stråkoktett i D-dur op. 5 av Kiev-födde tonsättaren Reinhold Gliére, som dog i Moskva 1956.


Mer om festivalen ›LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.