För sjätte gången kommer Öland Chamber Players festival gå av stapeln i Annas Farm på Öland. Farmen/bondgården ligger i Föra på Öland, några mil norr om Borgholm. Konstnärlig ledare är cellisten Sabina Sandri-Olsson.

Det här året är festivalen arrangerad tillsammans med Camerata Nordica i Oskarshamn.

I trädgård, lada och maskinhall

Sommarfestivalen inleddes med fri-entré-konsert den 18 juli – Upptäck klassiskt – i Annas Trädgård på Husvalla Bygata.

I maskinhallen (nytt för i år) på Annas Farm blir det den 27 juli en konsert med titeln Souvenir de Florence, som då innehåller Pjotr Tjajkovskijs stråksextett op. 70 Souvenir de Florence samt Stråksextett i A-dur Op. 48 av Antonín Dvořák

Medverkande musiker är Cellerina Park, Hanna Helgegren, violin Cédric Robin, Vladimir Percevic, viola, Sabina Sandri-Olsson, Zéphyrin Rey-Bellet, cello.

Den 31 juli en konsert med musiker ur Öland Chamber Players och Camerata Nordica som framför Frédéric Chopin Études op. 10 No. 1 och 12, Nocturne i c-moll och Ballade No. 1, liksom Mazeppa och Ungersk rapsodi av Franz Liszt och slutligen Robert Schumanns Pianokvintett op. 44.

Festivalavslutning blir det den 5 augusti med Stråkoktett i e-moll op. 20 av Felix Mendelssohn och sällan framförda Stråkoktett i D-dur op. 5 av Kiev-födde tonsättaren Reinhold Gliére, som dog i Moskva 1956.


Mer om festivalen ›LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.