En ung, manlig sångare som gör sig hörd internationellt – Arvid Fagerfjäll, baryton, född 1991. Med en röst och framtoning som kanske inte hörts sedan Peter Mattei slog igenom.

I början av juni genomfördes den 20:e upplagan av Concours musical international de Montréal, i år helt ägnat åt rösten. 32 unga sångare från hela världen hade samlats för tävlingen, som pågick från 21 maj t o m den 9 juni. Här fanns även den svenske Arvid Fagerfjäll med.

Han nådde långt i tävlingen, ända till semifinal.

Under säsongen 2021/2022 debuterade Arvid Fagerfjäll på Theater Aachen i den tyska premiären av Belle et La Bete av Philip Glass och på Theater für Niedersachsen i Die Lustige Witwe av Johann Strauss. Under sina studier framträdde Arvid Fagerfjäll i roller som Schaunard (La Boheme), Musiklehrer (Ariadne auf Naxos) och Hans Scholl (Kommilitonen!).

Arvid Fagerfjäll har utbildat sig i Tyskland, Sverige och Italien. vid i konservatorierna CdM Firenze, Hochschule för Musik und Theater, Leipzig och Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover, där han från 2020 går i solistklassen.

Arvid Fagerfjäll har deltagit i åtskilliga internationella lieder-tävlingar och bl a vunnit förstapriset i IVC s’-Hertogenbosch Lieduo-tävlingen 2021. Han är också deltagare i Udo Reinemann International Masterclasses och har mottagit Larsén-Todsen-stipendiet från Kungl. Musikhögskolan, Stockholm.Foto: Jo TitzeLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.