Även Norrköping har en festival för ny och samtida musik, och har så haft sedan 2015. I år är det välfyllda festivaldagar från onsdagen den 1 juni t o m söndagen den 5 juni.

I festivalen Norrköpingsljud vill man lyfta fram den nya musiken och låta den framföras av både ungdomar och vuxna, proffs och amatörer, institutionsmusiker och frilansare. Precis som tidigare år utnyttjas skilda Norrköpingsrum, exempelvis De Geerhallen, Konstmuseet, Hörsalen och kyrkor som S:t Olai kyrka, Hedvigs kyrka, Matteus kyrka.

Närodlat

Norrköpingsljud satsar på närodlat. Det som binder samman de medverkande – tonsättare och framförande musiker/körer/sångare – är anknytningen till Norrköping med omnejd. En del av de medverkande har vuxit upp i Norrköping och sedan flyttat ut. Andra har flyttat in för att ge sina bidrag till musiklivet.

Allt presenteras i en mycket diger och genomarbetad programbok.

Gott om uruppföranden

Drygt ett dussin konserter hinner genomföras under de fem festivaldagarna. Och vi räknar till inte mindre än 15 uruppföranden bland de mer än 50 verk som ska framföras.

Tonsättare som får sin musik uruppförd under festivalen är Peter Lindroth, Bengt-Göran Sköld, Magnus Alexandersson, Saga Fagerström, Erik Valdemar Sköld, David Swärd, Lars-Åke Franke-Blom och Sven Hagvil.


Mer info om Norrköpingsljud

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.