Den nederländska violinisten och violasten Isabelle van Keuelen, en världsstjärna i sådana här sammanhang, har sedan 2018 varit artist-in-residence vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Detta tillsammans med ett par andra tongivande scenkonstnärer; dansk-svenske skådespelaren David Dencik och den engelske instrumentvirtuosen Ross Daly.

Nu avslutar de sina fyraåriga residens med ett några publika evenemang i Göteborg. Vid en konsert i Sjöströmsalen, Göteborg, den 3 juni rundar Isabelle van Keulen av som solist tillsammans med University of Gothenburg Symphony Orchestra under ledning av nederländske dirigenten Jurjen Hempel.

Det blir med musik av Karol Szymanowski (Violinkonsert nr 1 op. 35) och Gustav Mahler (Symfoni nr 7).

Masterutbildning i symfoniskt orkesterspel

De fleråriga artist in residence-programmen har kunnat genomföras med stöd av Stenastiftelsen. Högskolestudenterna i masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel har under åren vid många tillfällen fått träffa gästläraren van Keulen, som delat med sig av erfarenheter från sin långa karriär.

Masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel syftar till att utveckla framstående instrumentalister på det artistiska, personliga och yrkesmässiga planet. Merparten av lärarna på utbildningen är från Göteborgs symfoniker och GöteborgsOperan.

De ger framstående studenter från musikhögskolor i Sverige och utomlands möjlighet till fördjupade studier i klassisk och modern repertoar med utomordentlig professionell orkesterträning. Ledande dirigenter och solister gästar utbildningen regelbundet. Förutom Isabelle van Keulen märks genom åren bl a Anja Bihlmaier, Karen Kamensek, Truls Mørk, Patrik Ringborg, Amalie Stalheim, Henrik Schaefer, Antje Weithaas och Christian Zacharias.


Foto: Magnus Gotander

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.