Ett insamlingskonto till förmån för återuppbyggnaden av musikinstitutioner i Ukraina har skapats av Kungl Musikaliska akademien.

Den som vill anordna en konsert till stöd för Ukrainas musikliv – eller bara ge ett bidrag – kan använda det nya kontot. Med detta initiativ ska akademien göra det möjligt för fler aktörer att på ett tryggt och enkelt sätt bidra till Ukrainas musikliv.

– Jag är mycket glad över akademiens möjlighet att på detta sätt vara en länk mellan svenskt och ukrainskt musikliv, säger akademiens preses Susanne Rydén. Det är ofattbara värden som nu går förlorade och vi behöver alla på olika sätt bidra till att musiken åter får förutsättningar att klinga.

Instrument, noter, teknisk utrustning

Så snart omständigheterna i Ukraina medger ska akademien överföra insamlade medel i sin helhet till en eller flera musikinstitutioner som bidrag till exempelvis inköp av instrument, noter eller teknisk utrustning som förstörts eller på annat sätt gått förlorad i samband med Rysslands invasion.

Privatpersoner, såväl som instutitioner eller företag, kan sätta in pengar på detta på Musikaliska akademiens insamlingskonto, genom banköverföring eller via Swish.

Musikaliska akademiens styrelse tar beslut om hur insamlade medel fördelas. Insamlade medel går oavkortat till ändamålet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.