Kungl. Musikaliska Akademien har beslutat tilldela tonsättaren Magnus Bunnskog och musikpedagogen Susanna Leijonhufvud akademiens Bernadottestipendier om 100,000 kr vardera, för år 2022.

Magnus Bunnskog, tonsättare, för projektet Ett augmenterat hörspel – komponerad teater, som ska bli ett komponerat teaterverk för levande och inspelade röster, talade och sjungna, samt levande och elektronisk musik, med libretto av dramatikern Sigrid Herrault.

Susanna Leijonhufvud, fil. dr i musikpedagogik, för projektet Folkmusik till Skansen och mazurkor till Harg, som ska kartlägga musiklivet i de uppländska trakterna kring Hargs bruk under 1800-talets senare hälft. Projektets fokus är en enskild spelman och hans repertoar, men samtidigt växer etnologiska, sociologiska och musikpedagogiska frågor fram i periferin.

Stipendierna ingår i Bernadotteprogrammet där Kungl. Musikaliska Akademien, Konstakademien, Vitterhetsakademien, Svenska Akademien och Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur inlett en långsiktig samverkan. Bernadotteprogrammet vill gagna postdokorala forskare och yngre konstnärliga utövare genom att i organiserad form erbjuda den breda kompetens som de samverkande akademierna besitter.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.