Composition Award 2020 är den andra upplagan av Linköpings Studentsångares kompositionstävling för kvinnliga tonsättare. Tävlingen riktar sig till kvinnliga kompositörer som skriver musik för manskörer, med syfte att berika och utveckla den samtida manskörsrepertoaren.

Det var den 8 mars i år som det tillkännagavs att de tre finalisterna var Ingunn Ligaarden från Linköping (till vänster), Linnea Landström från Örebro (mitten) och Maria del Pilar A. Miralles Castillo från Almería, Spanien (till höger).

Lördagen den 28 november 2020 kl 16.00 är det dags att utse vinnaren och konserten/utdelningen kan följas digitalt via den här länken

Om Composition Award

Den första utlysningen av Composition Award från Linköpings Studentsångare gjordes 2016. Fyra år senare är det dags igen.

Årets vinnare koras alltså vid en digital sändning den 28 november och får därefter ta emot vinstsumman på 50,000 kronor. 

I juryn sitter Hans Lundgren, director musicera emeritus och tidigare dirigent i Linköpings studentsångare, Christina Hörnell, dirigent i Linköpings Studentsångare och director musices på Linköpings universitet, Karin Arwén Oldgren, kördirigent och kyrkomusiker i Engelbrekts församling, Stockholm, Bo Ejeby, musikredaktör specialiserad på körmusik i Bo Ejeby Förlag samt Ulrika Emanuelsson, dirigent för Carolinae damkör.

Linköpings Studentsångare Composition Award 2020 har möjliggjorts tack vare ett bidrag från Märta Christina och Magnus Vahlquists Stiftelse. LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.