Norske Konsertarrangører har tagit fram en egen vägledning för smittskyddskontroll på uppdrag av hälsovårdsmyndigheterna (Helsedirektoratet) i Norge. Syftet är att den här guiden ska göra reglerna om infektionskontroll tydligare och förenkla arrangörernas vardag, berättar idag ballade.no.

– Det här kommer att göra arrangörernas vardag enklare och minskar osäkerheten om tolkningen av regler, säger vd för Norske Konsertarrangører Tone Østerdal. Den nya guiden har skrivits på uppdrag av hälsovårdsmyndigheterna och ger konsertarrangörerna riktlinjer för infektionskontroll. Den täcker bland annat biljettkontroll, riggning, instrumentanvändning och avstånd mellan artister och publik.

Den framtagna guiden baseras på de norska covid-19-reglerna.

Konsertarrangörerna vet hur man hanterar publiken

Norske Konsertarrangører representerar över 420 konsertarrangörer, bland annat kulturhus, konsertföreningar, studentorganisationer, festivaler och klubbar.

– Den här guiden ställer tydliga krav på infektionskontroll. Våra medlemmkan det här med publikhantering, men ju tydligare en guide är, desto mindre tid behöver arrangörerna spendera på att tolka den, säger Østerdal.

– För ställen som drivs på frivillig basis, som studentarrangemang och ett antal klubbar, är en tydlig guide ett användbart verktyg som de kan lita på i arbetet med att öppna igen, säger hon.

Norske Konsertarrangører erbjuder också kurser i infektionskontroll, och genomförde tidigare i november två online-kurser om smittskyddskontroll.


En svensk guide för musikarrangörer

Organisationerna Knutpunkt, Musikcentrum Riks och MAIS (Musikarrangörer i samverkan) gjorde i september en liknande vägledning.
Den finns här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.