Ännu en svensk framgång i 2020 års upplaga av Gramophone Awards, som delas ut av den anrika musiktidskriften Gramophone:

Vid den virtuella prisgalan den 6 oktober gick priset för årets Concept Album till violinisten Hugo Ticciati och hans ensemble O / Modernt. Skivan heter From the Ground Up: The Chaconne och utforskar den sydamerikanska dansens resa till Europa från 1500-talet och framåt. Chaconner genomsyrar hela albumet – allt från Ticciati i Bachs mästerverk – och vävs tillsammans med en psykedelisk gobeläng av trådar med improvisation, jazz, rap, Shakespeare, Purcell, övertonssång …

Skivmärke Hyperion

– Det är, som blandningen av stilar antyder, en härlig (och härligt osannolik) samarbetsprestation, från Ticciati och hans O / Modernt-musiker (för vilka samarbete mellan olika genrer är en naturlig del).

– En fascinerande, spännande triumf, skriver Martin Cullingford i motiveringen.

Kategorin Concept Album i Gramophone-sammanhang tillkom för två år sedan och ska ”presentera en resa, och som de bästa resorna berikas vi, kanske till och med förändrade, av resan.”

Mer om Hugo Ticciati och O/Modernt här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.