Det gällde VM i barbershop som lördagen den 21 september avslutades i New Orleans, USA. För tredje gången togs det hem av Stockholmsbaserade Rönninge Show Chorus, anförda av dirigenterna Britt-Heléne Bonnedahl (som även grundade kören) och Anna Alvring (nyligen utsedd till rektor för Adolf Fredriks Musikklasser).

Tidigare har kören vunnit VM i Honolulu 2013, och i Las Vegas 2016.

Utöver guldet vann Rönninge Show Chorus pris som publikens favorit, Most Entertaining Award. Priset delades med silvermedaljören Lionsgate från Kanada. En gemensam nämnare är att de blivit coachade av koreografen Jan Alexandersson från Sverige.

Svensk musik i finalen

Finalpaketet Made in Sweden for the World gav den amerikanska publiken en inblick i svensk musikhistoria, från Karl Boberg till Max Martin. Den mest uppskattade delen var ABBA:s Thank You for the Music – en hyllning både till musiken och till körens grundare och dirigent Britt-Heléne Bonnedahl. Hon är en internationellt erkänd ledare inom organisationen, som under flera decennier har verkat för att utveckla barbershopsången i Sverige och globalt och dirigerade här sin kör för sista gången på en internationell scen.

Rönninge Show Chorus grundades 1983.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.