Med mer än 40 år i (populär)musikbranschen och totalt 39 bidrag till Melodifestivalen i bagaget är hon en av Sveriges mest kända textförfattare. På senare år har hon också översatt flertalet musikaler och Disneyfilmer till svenska. Ingela Pling Forsman  tilldelas Musikförläggarnas Hederspris 2019 för sin mångåriga och betydande insats för svensk populärmusik. 
 

Musikförläggarnas hederspris utdelas sedan 2003 årligen av musikförlagens branschorganisation och tillfaller en eller flera musikskapare som gjort betydande insatser under lång tid i svenskt och/eller internationellt musikliv samt tjänat som extraordinär inspirationskälla.

Årets motivering:
”Sedan mitten av 1970-talet har vi berörts av hennes sångtexter i låtar som lyser – klart som en stjärna i natten. Hon har ett sinnrikt användande av det svenska språket där varenda stavelse räknas och ett betraktande av livets skeenden, som inte lämnar någon oberörd. Med handen på hjärtat – hon kan säga hur det känns, vare sig det handlar om bra vibrationer eller att finna sitt drömda land. Och hon ger oss tro på all den kärlek jorden rymmer – om, om igen. Ja, hennes fraser och uttryck har blivit självklara byggstenar i den svenska musikhistorien och med hittills 39 bidrag i Melodifestivalen banar hon även väg för framtidens musikskapare.
 


Hederspriset har tidigare år delats ut till Karin Rehnqvist, Kenneth Gärdestad, Mauro Scocco, Monica Dominique, Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Per Gessle, Robert Broberg, Sven-David Sandström, Thore Skogman, Georg Riedel, Carl-Bertil Agnestig, Povel Ramel och Benny Andersson & Björn Ulvaeus. Förra året gick det till kompositören och textförfattaren Gullan Bornemark.

Årets hederspris delas ut på Musikförläggarnas Pris den 8 november på Berns i Stockholm. 


Musikförläggarna är en branschorganisation (grundad 1928) som representerar 72 musikförlag och 4000 kataloger innehållande musik i alla tänkbara genrer. Medlemsförlagen står för cirka 95 % av omsättningen i branschen.

Musikförläggarna är huvudman för Stim tillsammans med musikskaparnas föreningar SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare) och FST (Föreningen Svenska Tonsättare).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.