Självklart är must den givna drycken om man håller till i trakterna av Kivik – så som festivalen Musik i Äppelriket gör (för fjärde året). ”Äppelmust serveras i pausen, ingår i biljettpriset”, som det står i programmet vid varje konsert.

Den tidigare konsertserien har i år uppgraderat sig till festival och pågår mellan den 5 och 13 juli. Tätare mellan konserterna och med ett tema som binder allt samman: natur och landskap.

I sommar har arrangörerna dessutom breddat programmet med en familjedag på Kiviks musteri (den 8 juli). Här får man chans att lära sig mer om våra viktiga insekter, titta in i bikupor och att bygga både bihotell och musikinstrument.

Kammarmusik på högsta nivå

Först ut under festivalveckan är gitarristen Göran Söllscher, violinsten Nils-Erik Sparf och Drottningholms Barockensemble.

Andra konserten är med Svanholm Singers från Lund, en av Sveriges mest framstående vokalensembler med inriktning manskör. Dirigent är Sofia Söderberg.

Nästföljande konsert är med den mångfaldigt prisvinnande stråkkvartetten Marmen Quartet från London som spelar musik av Joseph Haydn, György Ligeti och Ludwig van Beethoven.

Fjärde konserten är med Royal Wind Quintet Stockholm, som bjuder på franskt och nordiskt med fem av Sveriges främsta solister (soloblåsare från Kungl Hovkapellet och Sveriges Radios Symfoniorkester).

I en konsert kommer sångaren Olle Persson att möta pianisten Mats Jansson i ett lieder-program, särskilt skapat för Musik i Äppelriket.

Festivalens konsertdel avslutas sångerskan och folkmusikern Lena Willemark, saxofonisten Jonas Knutsson och pianisten/organisten Mats Öberg.


Musik i Äppelriket 2019 arrangeras av Musik i Syd, Sällskapet Pro Musica och Kiviks församling i samarbete med Kiviks Musteri, Kiviks Hotell, Länsstyrelsen Skåne, Skogsstyrelsen och Stiftelsen Skånska Landskap med stöd av Simrishamns kommun.

Mer om Musik i Äppelriket ›LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.