HemOperaNäringslivsproffs kliver in i Drottningholmsteatern

Näringslivsproffs kliver in i Drottningholmsteatern

En välbekant näringslivsprofil går nu in som ordförande i styrelsen för Drottningholmsteatern (eller Stiftelsen Drottningholms Slottsteaters nämnd, som det heter).

Karin Forseke tar från 1 november över efter Annika Levin, som varit med i styrelsen sedan 2010.

Karin Forseke är styrelseproffs med lång erfarenhet. Hon har bl a varit ordförande i Alliance Trust (stort, brittiskt investmentbolag), vice ordförande för brittiska Financial Services Authority och vd för D. Carnegie & Co. Svenska uppdrag har hon bland annat som ordförande för Föreningen Storasyster och i placeringskomittén, Kungliga Vetenskapsakademien.

Tidigare har Karin Forseke även suttit i styrelsen för Kungliga Operan och Dansens Hus i Stockholm. Hon har förutom uppdrag i Sverige även verkat internationellt, och fått utmärkelsen CBE (Commander of the Excellence Order of the British Empire) av Drottning Elisabeth för sina insatser för Storbritannien finansmarknad.

Så man kan inte klaga på kompetensen hos Drottningholmsteaterns nya styrelseordförande; detta är en riktig skalp.

 

Bilden överst: foto Financial Times