Det blir dirigenten Andreas Lönnqvist som tar över efter Susanne Rydén, som sedan våren 2015 varit orkesterchef för kammarorkestern Musica Vitae i Växjö. Susanne Rydén är fr o m den 1 oktober ny vd för Musik i Syd ›, dit kammarorkestern också hör.

Andreas Lönnqvist (f. 1973) blev 2010 års vinnare av tävlingen Svenska Dirigentpriset. Han är en välkänd profil i svenskt musikliv, och har hittills varit verksam i flera roller – som dirigent, kapellmästare, radiopresentatör, producent och agent.

Han har bl a arbetat med Göteborgs Symfoniker, Svenska Kammarorkestern, Stockholms Sinfonietta, Norrköpings Symfoniorkester, Nordiska Kammarorkestern, Helsingborgs Symfoniorkester, Värmlandsoperans Sinfonietta, Jönköpings Sinfonietta och Östgöta Blåsarsymfoniker liksom med Malmö Opera, Folkoperan, Norrlandsoperan och Dalhalla Opera.

 

Gärna uruppföranden

Lönnqvist har även varit ordförande i juryn som delar ut Musikförläggarnas pris inom konstmusik och har i det arbetet fått ta del av en mängd uruppföranden på de svenska scenerna.

Uruppföranden är något Musica Vitae gärna ägnar sig åt; orkestern räknas till de svenska ensembler som gjort flest uruppföranden. Närmast i tid ligger f ö ett nyskrivet verk av Karin RehnqvistDay is here! – som den 11 augusti kommer att få sin premiär med Vokalharmonin och Musica Vitae under ledning av Fredrik Malmberg.

– Musica Vitae är en unik ensemble genom sin starka förankring i regionen i kombination med ett växande nationellt och internationellt renommé. Mitt mål är att bygga vidare på detta, säger Andreas Lönnqvist.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.