HemI blickfångetKerstin Avemo går till GöteborgsOperan

Kerstin Avemo går till GöteborgsOperan

Från och med hösten 2018, och tre säsonger framåt, är Kerstin Avemo knuten till GöteborgsOperan. Hon sällar sig därmed till kolleger som mezzon Katarina Karnéus och sopranen Ida Falk Winland.

Kerstin Avemo är internationellt efterfrågad och verksam över hela Europa. På GöteborgsOperan debuterade hon 2002 med titelrollen i Alban Bergs Lulu – en sensationell insats för vilken hon fick både Svenska Dagbladets operapris och Tidskriften Operas pris.

Sedan 2003 har Avemo varit verksam vid operahusen i Bryssel, Düsseldorf, Frankfurt, Zürich, Paris (Châtelet), Lille, Köpenhamn (Det Kongelige Teater), Moskva, Madrid, Genève och Strasbourg samt uppträtt på Wiener Festwochen och festivalen i Aix-en-Provence

Flera nutida tonsättare är också fascinerade av Kerstin Avemos sopranröst och har utgått från hennes unikt klara, höga sopran för att ge färg åt nyskrivna verk.

 

Nyckeln till drömmarna

– Det känns fantastiskt. Att äntligen få en kontinuitet i samarbetet med en operascen är både en lyx och en trygghet. I den tryggheten hoppas jag kunna utmana mig själv ännu mer både vad gäller repertoar och utövande. Akustiken är fantastisk – kanske bäst i Sverige – och göteborgarnas stolthet över sitt operahus är väldigt inspirerande, säger Kerstin Avemo.

Första projektet för Kerstin Avemo kommande säsong blir ett nytt samarbete med regissören David Radok när de båda enaktarna Nyckeln till drömmarna av  Bohuslav Martinů  (som sätts upp för allra första gången) ska kombineras med Vox humana av Francis Poulenc.

Premiären blir den 13 april 2019 och föreställningarna spelas t o m den 12 maj 2019.

 

 

Bilden överst: Kerstin Avemo i La traviata på GöteborgsOperan 2017. I bakgrunden Åke Zetterström. Foto: Mats Bäcker.