Hx startar med Miskovsky och Helsingborgs SO

Hon är förmodligen Sveriges mest idrottserfarna (och vältränade?) musikartist. Efter att ha i unga år hållit på med tennis. sedan tio år med ishockey för Björklöven i damallsvenskan och ett antal år med snowboard är Lisa Miskovsky från Holmsund utanför Umeå ganska speciell.

Kommande helg ingår Lisa Miskovsky i den korta sommarfestivalen Hx som Helsingborgs stad arrangerar på nytt. Under två dagar trängs ett 50-tal musikframföranden på festivalens stora scen, Gröningen.

 

Jonas Nydesjö.
Foto: Nikolaj Lund

Första spelningen på festivalens stora scen blir ett unikt musikaliskt möte mellan Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester.

Konserten blir en musikalisk resa med allt från klassisk hårdrock – sådan musik hon själv lyssnade på under uppväxtåren – till hennes egna låtar. Konserten leds av dirigenten Jonas Nydesjö.

– Han är världens bästa. Han är noggrann och vill att det ska låta bra, därför lämnar han inget åt slumpen. Jonas har verkligen respekt för sin publik och det känns tryggt.

– Att spela med en symfoniorkester är en utmaning. För mig som går mycket på känsla är den strikta strukturen något som sporrar – att följa sin spontanitet men under ordnade former, säger Lisa Miskovsky.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.