Säsongen 2016/2017 sjöng han titelrollen i Barberaren i Sevilla på Kungliga Operan. Dessförinnan hade han stor framgång som Papageno i Trollflöjten. Han är född 1986, kommer från Södra Sandby utanför Lund, har studerat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Operahögskolan i Stockholm, varifrån han tog examen våren 2013.

Han heter Jens Persson, är baryton, har en vacker röstklang och självklar scenisk begåvning. Så anser juryn i Stiftelsen Marianne & Sigvard Bernadottes konstnärsfond som varje år delar ut stipendier, främst till konstnärer som verkar inom musik, teater, design och konst. Stiftelsen instiftades i samband med Sigvard Bernadotte 75-årsdag 1982. Fem stipendiater får  50,000 kronor vardera.

Jens debuterade som Papageno på Kungliga Operan 2012. Sedan dess har han varit med i flertal uppsättningar på Kungliga Operan däribland Maria Stuarda, Carmen, Xerses, La Boheme med flera.

Han har även spelat Demetrius i En midsommarnattsdröm på Läckö Slott samt medverkat i La Traviata i Malmö Operans regionala turné

 

Årets stipendiater hyllades den 5 juni på Waldemarsudde, under ett samkväm med stiftelsens vänförening. Juryn består av Pontus Bonnier, Micael Ernstell, Annika Lewin, Lars Ring, Birgitta Svendén och Robert Weil.

Övriga stipendiater är Amanda Borgfors Mészáros, modedesigner, Pär Engsheden, modedesigner, Idun Baltzersen, konstnär, Rasmus Luthander, skådespelare.

 

Foto: Sara Martelius

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.