Förra året var Karin Rehnqvist tonsättarprofil under Svensk Musikvår – festivalen för svensk konstmusik.

Sveriges tonsättare genom tiderna. Klicka för att se bilden större!

Vid 2018 års Svensk Musikvår-festival är det betydligt fler – landets alla tonsättare! Detta för att fira Föreningen Svenska Tonsättares 100-åriga historia och hedra FST:s medlemmar.

Framtidens musik

– Tillsammans med tonsättarna, musikerna och ensemblerna visar vi vilken oerhörd rikedom och uttrycksbredd som finns inom det konstmusikaliska området. Det är ju tonsättarna som genom sitt arbete skapar nutidens och därmed också framtidens musik, säger Martin Jonsson Tibblin, ordförande för Föreningen Svenska Tonsättare.

12 scener – 160 svenska verk

– Landets konserthus och arrangörer har välkomnat Svensk Musikvår och ställt sina scener till förfogande och gjort det möjligt att för tredje året i rad presentera vår svenska nutida konstmusik för en bred och stor publik. För att göra musiken tillgänglig för så många som möjligt kommer det även i år att vara fri entré till de allra flesta konserterna och evenemangen, säger festivalens initiativtagare, saxofonisten Jörgen Pettersson.

Illustration: Jenny Soep

15–23 mars

Den 15 mars invigs Svensk Musikvår i Berwaldhallen.
Under festivalen framförs inte mindre än 160 svenska verk, varav 40 är uruppföranden. Årets niodagarsfestival omfattar ett fyrtiotal konserter och seminarier och pågår mellan 15 och 23 mars på tolv scener i Stockholm:

Berwaldhallen, Folkoperan, Fylkingen, Föreningen Svenska Tonsättare, Konserthuset Stockholm, Kungliga Musikhögskolan, Kungliga Operan, Musikaliska, Musikcentrum Öst, Scenkonstmuseet, Svenska Kyrkan/Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka, Sveriges Radio/Studio 2 i Radiohuset och Teaterstudio Lederman.

 

Hela festivalprogrammet här

Till webbplatsen, Svensk Musikvår

 

Här finns samtliga svenska tonsättarnamn 
från sent 1500-tal till 2018 att se som en lista

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.