Den 10 november 2017 blev tonsättarna Karin Rehnqvist, Anders Hillborg och Benjamin Staern pristagare inom konstmusikens område vid Musikförläggarnas Prisgala i Berns Salonger, Stockholm.

Pristagare 2017. Fr v Madelene Eliasson, Fanny Hultman, Nirob ”SHY Nodi” Islam, Sara ”SHY Martin” Hjellström, Elina Stridh. Sittande: Benjamin Staern, Karin Rehnqvist, Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius. Saknas: Frida Hyvönen och Anders Hillborg

Enligt branschorganisationen Musikförläggarna är ingen av dem ”Årets kompositör”, för den pristiteln tillföll låtskrivaren Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius; hon vann även kategorin ”Årets internationella framgång”.

 

Rehnqvist
Motiveringen för Hederspriset till Karin Rehnqvist – för hennes betydande insatser under lång tid i svenskt och internationellt musikliv – har vi publicerat tidigare ›

Hillborg
I kategorin Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera, gick priset till tonsättaren Anders Hillborg och hans verk Violinkonsert nr 2, ”ett drömskt och rytmiskt verk där Anders med sin enastående skicklighet träffar rakt i hjärtat”.

Staern
Årets Konstmusikpris – liten ensemble/kammarmusik, gick till Benjamin Staern för hans Air-Spiral-Light, en konsert för gitarr, sju instrument och elektronik, som juryn motiverar med ”där han blandar skira och fartfyllda partier och med sin klangrika instrumenteringskonst målar upp flera färger”.

 

På bilden överst: Karin Rehnqvist och Benjamin Staern. Anders Hillborg var inte på plats vid prisgalan.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.