HemPriser & nomineringarMusikförläggarnas tonsättarpristagare 2017

Musikförläggarnas tonsättarpristagare 2017

Den 10 november 2017 blev tonsättarna Karin Rehnqvist, Anders Hillborg och Benjamin Staern pristagare inom konstmusikens område vid Musikförläggarnas Prisgala i Berns Salonger, Stockholm.

Pristagare 2017. Fr v Madelene Eliasson, Fanny Hultman, Nirob ”SHY Nodi” Islam, Sara ”SHY Martin” Hjellström, Elina Stridh. Sittande: Benjamin Staern, Karin Rehnqvist, Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius. Saknas: Frida Hyvönen och Anders Hillborg

Enligt branschorganisationen Musikförläggarna är ingen av dem ”Årets kompositör”, för den pristiteln tillföll låtskrivaren Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius; hon vann även kategorin ”Årets internationella framgång”.

 

Rehnqvist
Motiveringen för Hederspriset till Karin Rehnqvist – för hennes betydande insatser under lång tid i svenskt och internationellt musikliv – har vi publicerat tidigare ›

Hillborg
I kategorin Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera, gick priset till tonsättaren Anders Hillborg och hans verk Violinkonsert nr 2, ”ett drömskt och rytmiskt verk där Anders med sin enastående skicklighet träffar rakt i hjärtat”.

Staern
Årets Konstmusikpris – liten ensemble/kammarmusik, gick till Benjamin Staern för hans Air-Spiral-Light, en konsert för gitarr, sju instrument och elektronik, som juryn motiverar med ”där han blandar skira och fartfyllda partier och med sin klangrika instrumenteringskonst målar upp flera färger”.

 

På bilden överst: Karin Rehnqvist och Benjamin Staern. Anders Hillborg var inte på plats vid prisgalan.

 

 

%d