– Idag är avståndet till jazz, det vill säga improvisationsmusik, längre än någonsin. Därför är det viktigt att vi ser till att barnen i skolan får möjlighet att ta del av denna fantastiska musikform och konsertupplevelse, säger Lennart Strömbäck, musikproducent på NorrlandsOperan och konstnärlig ledare för Umeå Jazzfestival.

 

Det är Västerbottens skolbarn som får chansen att se och höra en föreställning i jazzens tecken när artisten Sarah Riedel sjunger sin egen musik med texter av författaren Barbro Lindgren.

Föreställningen kallas Jag har ett hav inom mig och är en fantasifull konsert fylld av såväl varm lekfullhet och bråddjupa funderingar.

– Sångerskan Sarah Riedel kompletterar sin pappa Georg Riedels klassiska tonsättningar av Barbro Lindgrens underbara texter med ny musik till några av hennes mindre kända alster, berättar Lennart.

 

Unga toppmusiker

Med sig på scen har Sarah Riedel några av Sveriges främsta yngre jazzmusiker:
Thomas Backman, saxofon; Anna Lund, trummor; Johan Graden, keyboard; Lisa Rydberg, fiol; Viktor Skokic, bas.

 

Konserten turnérar i Västerbotten både som skolföreställning och offentlig föreställning. Skolföreställningar ges i Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå och Umeå. Som offentlig föreställning ges den i Skellefteå och i Umeå där den ingår programmet för Umeå Jazzfestival (28/10).

 

Foto: Petra Hellberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.