Studenter från KMH (Kungliga Musikhögskolans Institution för folkmusik) kommer att medverka tillsammans med Cirkus Cirkör under fem dagar av cirkus, gemenskap, musik och glädje tillsammans med ensamkommande ungdomar; 2 – 6 oktober.

Cirkushoppet – Cirkus Cirkörs och Clowner utan Gränsers samarbetsprojekt – vill visa hur cirkusen kan användas för att träna tillit och mod att våga misslyckas.

Olof Misgeld.
Foto: Aron Mattsson

Olof Misgeld, KMH:

– Projektet är en fantastisk möjlighet för oss musiker, studenter och lärare att möta människor med annan bakgrund genom vår konstnärliga praktik. Och en lyx att kunna praktisera och reflektera tillsammans med erfarna pedagoger från Cirkör.

 

Under veckan kommer ensamkommande ungdomar mellan 14 och 18 år att delta i cirkusskola tillsammans med fem pedagogstudenter och två lärare från Kungliga Musikhögskolan. Det blir dagar fulla av cirkus, gemenskap, musik och glädje.

Ungdomarna från fyra boenden får möjlighet att lära känna nya människor och få fler vänner – både etablerade svenskar och andra nyanlända tonåringar.

I samband med cirkusskolan medverkar musikhögskolestudenterna i workshops med Cirkushoppets artistpedagoger ute på olika boenden i Stockholm samt KMH den 6 oktober.

Genom olika övningar visar artisterna på hur tillitsträning sker automatiskt då man tränar nycirkus, hur misslyckanden är vägen till att lyckas och att leken är ett värdefullt verktyg för att stärka gruppkänslan.

 

Det här projektet är finansierat av PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.