I närheten av Davos, i de sydöstra delarna av Schweiz, arrangeras årligen Klosters Music Festival. Den inträffar i år den 2–6 augusti i den lilla alpbyn med cirka 4,000 invånare.

Under festivaldagarna i Klosters är trumpetaren Håkan Hardenberger Artist in Residence. Han tar med sig sin ”hemmaorkester”, Malmö SymfoniOrkester, för vilken han i festivalen är både dirigent och solist; dock ej samtidigt – Samuli Örnströmer dirigerar i Daniel Börtz’ Trumpetkonsert, komponerad för Hardenberger.

Mera svenskt i Klosters festival är de tolv medlemmar ur Lunds Studentsångare som kommer att framföra nordisk musik, bland annat av Edvard Grieg och Jean Sibelius. För övrigt gick Lunds Studentsångförenings pris i maj detta år till – Håkan Hardenberger. Musikvärlden är liten ibland.

 

Glädjande är att även svensk repertoar för följa med på Malmö SymfoniOrkesters resa till Schweiz. Förutom Daniel Börtz Trumpetkonsert – Sånger och danser från 1994-95 spelas även Pastoralsvit av Lars-Erik Larsson (från 1938).

Övriga orkesterverk är av Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven/Dean, Brett Dean, Johann Nepomuk Hummel, Arthur Honegger, Antonio Vivaldi och Igor Stravinskij. I Vivaldis Konsert för 2 trumpeter är även MSOs solotrumpetare Gustav Melander solist.

 

Mer på webbplatsen för Klosters Music Festival ›

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.