Marina Abramović är en av världens mest kända performancekonstnärer. I över 50 år har hon utforskat människans fysiska och mentala gränser. I den nya performance-föreställningen The Cleaner undersöker hon hur vi skapar gemenskap genom delade erfarenheter och grundläggande mänsklig kontakt.

För första gången någonsin arbetar Abramović med körsång som en integrerad del i ett kollektivt performanceverk. Förutom Marina Abramović själv och hennes medarbetare Lynsey Peisinger, medverkar 25 performers, en professionell vokalensemble och en mängd körer och artister. Samt publiken!

Allt sker under sju dagar i Eric Ericssonhallen, Stockholm, den 27 februari – 5 mars, kl 14–22 varje dag.
Från 12 år. Fri entré. Ingen biljett behövs. Ingen förhandsbokning.

 

Proffsensembler och mängder av körer

Bland de cirka 30 medverkande körerna märks bl a Gatans Röster, som är det nya namnet på Gatans Kör från SVT-serien med samma namn och Rösten från det blå, en kör med sångare med funktionsvariation.

Gruppen som leder arbetet består av sångare från Real Group, Rajaton och Songs of the Moment Nordic (med medlemmar från Sverige, Finland, Danmark och Lettland). Den här gruppen improviserar fritt mellan de olika körernas framträdanden så att det sjungs oavbrutet 8 timmar om dagen i 7 dagar. Gruppen har satts samman av Katarina Henryson.

Övriga medverkande körer:

Annas kör, Annas vokalensemble, Cornelia Sojdelius & Eric Gadd, Dörrens Qöhr, Format, Gatans röster, Good Enough Foulkes singers, Guldfittorna, Isidoro Abramowicz, Kompiskören, Kompiskören Choralena, Kristinakören, Kuriosakören, Lidingö manskör, Maria Magdalena kammarkör, Melanie and Torri, Perunika, Rainbow Gospel, Rösten från det blå, Selen Özan, Skeppsholmens folkhögskolas kör, Stockholms Amnestykör, Stockholms Folkmusikkör, Stockholms Jiddishkör, Teaterkörens fredagsgrupp, Teaterkörens onsdagsgrupp, Tigris fåglar, Ulrika Nilsson och Magdalena, Valentine.

Curators: Catrin Lundqvist och Lena Essling, Moderna Museet
Producent: Bo Nilsson, Eric Ericson International Choral Centre (EIC)
Koordinator: Sofia Jonsson, Moderna Museet
Sångkoordinator: Katarina Henryson, The Real Group Academy och Songs of the Moment Nordic
Inspicient: Ulrika Wedin, Moderna Museet

 

Det här evenemanget är ett samarbete mellan Eric Ericson International Choral Centre och Moderna Museet vilket har möjliggjorts genom ett stöd från Postkodlotteriets Kulturstiftelse till EIC.

Samarbetet fortsätter efter Marina Abramovićs perfomance i Eric Ericsonhallen som ett renodlat körprojekt med körkonserter i Moderna Museets samlingar och workshops med körer på olika ställen i landet.

Så håll ögon och öron öppna.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.