Han är dirigent för Maria Magdalena Kammarkör och Vokalensemble i Stockholm. Han har arbetat med bland andra Radiokören, Bachkören, Lettiska Radiokören, Göteborgs Symfoniska Kör samt Coro di Santa Cecilia, Rom. Han har varit Musical Director för Sydney Philharmonia Choirs, Australiens största körorganisation som framför de flesta konserterna i Sydney Opera House.

Mats Nilsson blir nu professor i kördirigering vid Institutionen för komposition, dirigering och musikteori vid Kungl Musikhögskolan, där han en gång i tiden studerade dirigering för bl a Eric Ericson.

Som kormästare har han arbetat tillsammans med Neeme Järvi, Charles Dutoit, Claudio Abbado m.fl.

 

Mats Nilsson är ofta anlitad som dirigent och pedagog både i Sverige och utomlands och har gästundervisat i bl.a. Kina, Tyskland och Danmark. Han reser då och då till England för att studera tidig musik för bl. a. Andrew Parrott i Oxford.

Mats Nilsson utsågs 2014 till Årets körledare av Rosenborg-Gehrmans stiftelse och Föreningens Sveriges Körledare.

 

 

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.