Världens nu främsta slagverkare kommer för att ge konserter i Sverige i mars; Dame Commander Evelyn Glennie. Hon spelar tillsammans med sammanslagna  Musica Vitae och Dalasinfoniettan i Falun, Växjö, Malmö och Uppsala.

2015 utsågs hon till Polarpris-mottagare. Dessförinnan bl a OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) 1993, Dame Commander 2007, Companion of Honor 2016 (en exklusiv, brittisk orden instiftad av Georg V 1917).

Evelyn Glennie är den första som lyckats att bygga en enastående musikerkarriär som soloslagverkare och hon framträder med de bästa orkestrar och ensembler över hela världen. Dubbel GRAMMY-vinnare. Hon finns numer på mer än 30 cd-skivor med sina soloframföranden för slagverk.

 

Så det är ett riktigt solistkap de båda orkestrarna Musica Vitae och Dalasinfoniettan gjort! På programmet står verk av James MacMillan (f. 1959), Sir Michael Tippett (1905–1998) och Frans Schubert (1797–1828).

Orkestrarna leds av Ingar Bergby.

Tider och spelplatser:
15 mars – Falun, Kristinehallen, kl 19.00
18 mars – Växjö Konserthus, kl 16.00
19 mars – Malmö Live Konserthus, kl 16.00
21 mars – Uppsala Konsert & Kongress, kl 19.00

 

Foto, Evelyn Glennie: Caroline Purday och Jim Callaghan

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.