För tredje året bjuder Norrköpings Symfoniorkester in till konsert för nya svenskar. Det händer i De Geerhallen, Norrköping,  onsdagen den 25 januari. Mitt på dagen – och det är fullsatt (1,300 platser)!

Konserten presenteras på sex språk: svenska, engelska, somaliska, arabiska, persiska och bosniska. Programpresentatörerna finns med på scenen under konserten och berättar mellan satserna om musiken och om symfoniorkestern.

Allt är ett samarbete mellan Norrköpings Symfoniorkester (SON), Portalen i Hageby, SFI i Norrköping och Norrköpings kommun. 

– Det här är en av de viktigaste dörrarna att öppna i Den Öppna Orkestern. Det är fantastiskt att vi är helt fullbokade, ja till och med överbokade. Nästa år räknar vi med att göra två konserter, för att möta efterfrågan.

– Samvaron över en fika i foajén efter konserten är viktig och vi är glada över att Norrköpings kommun engagerar sig genom att bjuda hela publiken och orkestern på fika. Många betydelsefulla möten uppstår vid det tillfället, berättar SONs verksamhetschef och konstnärliga ledare Karin Veres.

 

Konserten innehåller musik av Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Nielsen, Philippe Rombi (fransk filmmusikkompositör) m fl. Två av SONs musiker medverkar även som solister: Johnny Jannesson, klarinett, och Michael Wenhov, violin. Dirigent är Per-Otto Johansson.

Efter konserten blir det fika i foajén och tillfälle att träffa alla musiker i orkestern.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.