HemDirigenterPianisten Crawford-Phillips blir chefsdirigent i Västerås

Pianisten Crawford-Phillips blir chefsdirigent i Västerås

Om Kungsbacka Pianotrio har det alltid, sedan den startades 1997, sprakat och slagit gnistor. Trion har vunnit mängder med internationella priser (inklusive varit Rising Stars för den europeiska konserthus-föreningen). Och Kungsbacka Pianotrio är fortfarande aktiva; säsongen 2016–17 kommer de exempelvis att turnera i Storbritannien med bl en recital i Wigmore Hall, London.

kungsbacka_piano_trioTriomusikerna är Malin Broman, violin, Jesper Svedberg, cello, och Simon Crawford-Phillips, piano. Malin Broman är  bl a konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester, konstnärlig ledare för Musica Vitae och medlem i The Nash Ensemble.

Nu kliver Simon Crawford-Phillips fram även som dirigent och blir chefsdirigent för Västerås Sinfonietta 2017–2020. I uppdraget att utveckla Sinfoniettan kommer han att göra 4–6 produktioner per säsong, varav minst tre abonnemangskonserter.

 

Injektion för Västerås Sinfonietta

Foto Jonas Bilberg
Rikard Gateau. Foto: Jonas Bilberg

Orkesterchefen Rikard Gateau är nöjd:
– Simon Crawford-Phillips är en sann musikant med mycket positiv energi, stort kontaktnät och spännande programidéer. Han kommer att fungera som både dirigent och ibland även pianist vid sina konserter och jag ser mycket fram mot att samarbeta med honom.
– Han är precis vad vi behöver och passar oss och vår publik perfekt där vi står idag. 

Simon Crawford-Phillips beskriver det så här:
– Hela mitt liv har jag kunnat ägna mig åt att spela och studera kammarmusik. Därför känns det otroligt meningsfullt att kunna arbeta med Västerås Sinfonietta, egentligen en kammarensemble i storformat. Ihop med denna underbara, talangfulla och hängivna ensemble är min ambition att skapa program som belyser musiken på nya och oväntade sätt och griper tag i publiken.

– I Västerås enastående Konserthus har orkestern sitt idealiska hem och jag ser så fram emot att påbörja resan mot nya spännande mål tillsammans med Sinfoniettan.