Det är inte alla som blir profet i sin stad. Halmstadsbaserade tonsättaren Tommie Haglund (från Kalmar) har lyckats. Helgen 30/9 – 1/10 arrangerar Svenska kyrkan en Tommie Haglund-festival. Och Svenska kyrkan producerar/arrangerar med stora famnen – fri entré till samtliga konserter!

Tolv av Haglunds verk kommer att framföras, skrivna för sopran/orkester, kör/orkester, stråkorkester, stråkkvartett samt soloinstrument som gitarr och piano, piano/violin.

Det blir även panelsamtal om musiken och musikskapandet. Boel Adler är samtalsledare.

tommie-haglund-festival1Medverkande är GöteborgsOperans orkester, Joachim Gustafsson, dirigent, Stefan Lindgren, piano, Dan Almgren, violin, Gustav Ölmedal, cello, Roger Carlsson, slagverk, Erik Gronstein-Hendriks, harpa, Carl Johan Stjärnström, klarinett, Christin Högnabba, sopran, Ann-Christin Larsson, sopran, Teresia Bokor, sopran, Celia Linde, gitarr, Anders Wilhelmsson, orgel, Merintin-kvartetten. Dessutom körer från Sturegymnasiet samt S:t Nikolaikören.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.