I den andra årgången av festivalen Specs On! i Berlin (kan tolkas som Glasögon på!) finns en del verk av svenska kompositörer med. Och ett par svenska deltagare i paneldiskussion. liksom ett antal svenska musiker.

logo2016Specs On! – International Feminist Art Music Festival  – arrangeras av Emil Roijer och Sina Ural, som vill skapa en plattform för konstmusik med ett tydligt könsrelaterat fokus.

I öppningskonserten fredagen den 21 oktober framförs Karin Rehnqvists nyligen uruppförda verk In Orbit – a moving quartet; precis som vid uruppförandet i Trondheim av Ensemble Alpaca med Rolf Borch på klarinetter. Dessutom blir det ett framförande av Rehnqvists verk för pianotrio, Beginning.

På lördag den 22 oktober, i konserten Contemporary Perspectives, blir framföranden av nyskrivna verk av både svenska och amerikanska tonsättare. Bl a  ny musik av Madeleine Isaksson, In quarto för flöjtkvartett. Musiker är den svenska flöjtensemblen 40f, som uruppförde stycket i Växjö Konsthall i september 2016.

På söndagseftermiddagen den 23 oktober blir det panelsamtal under rubriken Normalising the non-normative, där chefen för Konserthuset i Stockholm, Stefan Forsberg, och KVASTs ordförande Astrid Pernille Hartmann, samtalar om hur man får in fler kvinnliga kompositörer på repertoaren; och om Tyskland har något att lära av Sverige.

Däremellan ryms en rad konsertinslag på olika temata: Electronic Perspectives, Romantic Perspectives, Baroque Perpespectives och Contemporary Perspectives.

 

Specs On!-festivalen håller till i Villa Elisabeth på Invalidenstraße 4a i Berlin.

Till festivalen ›

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.