Den 21 mars, tillika Johann Sebastian Bachs födelsedag (enligt den julianska kalendern), anordnas nu för tolfte gången över hela Europa Early Music Day. Det blir mängder av framföranden och konserter med tidstrogna ensembler som framför tidig musik.
Här finns en översikt

I Stockholm uppmärksammas dagen med en konsert i Tyska kyrkan, Gamla Stan, av en trio med instrumenten vevlira, blockflöjt och slagverk.

Det är Johannes Hellman Geworkian (SE) på vevlira, Clara Guldberg Ravn (DK) på blockflöjter och slagverkaren Lorenzo D’Erasmo (IT) som kommer att framföra musik från ett toskanskt 1400-talsmanuskript – MIGRATING BIRDS – the Virtuosity of Medieval Dances.; instrumentala danser från europeiska medeltida manuskript.

Samtliga tre musiker är sanna ekvilibrister på sina instrument så detta lär bli en magnifik konsertupplevelse. En hisnande musikalisk förflyttning på sådär 600 år.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.